White catalog
Image default
Business / Employment

Het einde van Motorola

No more moto, je leest het goed het doek is gevallen voor het revolutionaire telefoonmerk uit Amerika. De eigenaar Lenovo heeft besloten Motorola niet meer te gebruiken als merknaam zodat zijn eigen telefoons beter naar voren zullen komen. De slagzin “hello moto” zullen we dus moeten laten varen en we kunnen nu dus roepen “bye bye moto”. De afgelopen 20 jaar stond het merk bekend om zijn innovatie en onderscheidend vermogen op het gebied van mobiele telefoons. Lenovo heeft besloten de stekker uit Motorola te trekken ten faveure van zijn eigen high end telefoons. Ze hopen met deze actie hun imago te verbeteren en dus een stevigere positie binnen de markt te veroveren. Antwoordservice neemt u mee in een korte geschiedenis van de communicatie onderneming.

Het avontuur van Motorola begin in de Verenigde Staten, waar het flink pionierde op de mobiele telefoon markt. Een van de eerste toestellen die het mogelijk maakte om mobiel te bellen was de Dynatac. In 1995 werd de enige echte Tango gelanceerd. Dit was het eerste toestel waarmee het mogelijk was om SMS te versturen en ontvangen. Een andere grote innovatie door Motorola bedacht is de PEBL. De PEBL was namelijk de eerste klaptelefoon. De PEBL zette de toon voor een complete generatie aan telefoons en concurrenten volgden dus snel. Om de voorsprong op de concurrentie te waarborgen werd de Razr uitgebracht. Dit was de eerste combinatie van een MP3 speler met telefoon en wederom een grote hit. Hierna ging het echter bergafwaarts met Motorola. Sales liepen terug en het bedrijf kwam in zwaar vaarwater terecht door de moordende concurrentie. Google besloot het merk over te nemen, op de eerste plaats voor de patenten, maar ook om de Nexus lijn in eigen handen te kunnen produceren. Helaas zijn de hoogtijdagen nooit meer teruggekomen en werd het bedrijf weer doorverkocht aan Lenovo. Ook die kon het gif niet meer terug krijgen in het merk.

Heeft u een Motorola telefoon? Maakt u zich geen zorgen, de bereikbaarheid van de telefoon zelf zal niks aan veranderen. Uiteraard is het wel belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Soms kan het toch gebeuren dat u even uw telefoon niet op kan nemen omdat u bijvoorbeeld in de auto zit, een vergadering bijwoont of net met een belangrijke klant in gesprek bent. Een inbound callcenter kan dan een mooi alternatief zijn. Zij nemen de telefoon professioneel en netjes voor u op zodat uw klanten altijd iemand aan de lijn krijgen.  

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/inbound-callcenter/